Over mij

Hi allemaal!

Ik ben Rachel de Rond. Ik ben 28 jaar oud en ik woon in Haarlem.
En werk als psychiatrisch verpleegkundige bij GGZ Ingeest.

Voorheen waste ik mijn haar om de dag of 1 keer in de 3 dagen met shampoo. Totdat mijn haar alleen nog maar goed zat als ik het net had gewassen. Mijn haar werd sneller vet en dit vond ik erg vervelend. Ik ben begonnen mijn wasbeurten uit te stellen en waste uiteindelijk mijn haar 1 keer in de week. 

Plotseling bemerkte ik dat ik schilfers kreeg. Ik weet nu dat dit dode huidcellen waren omdat ik een droge hoofdhuid had door de shampoo, maar toentertijd dacht ik dat dit roos was. Vandaar dat ik anti roos shampoo kocht. Super sterk en agressief natuurlijk. Mijn haar was enorm pluizig na het wassen, waardoor ik een dure leave-in conditioner kocht bij de kapper. Ook moest ik mousse en andere verstevigende haarproducten gebruiken om meer volume en krullen te creëren. Deze producten zorgden er weer voor dat mijn haar sneller vet werd en ik mijn haar al 1 keer in de 5 dagen moest wassen. Ik kwam in een soort visuele  cirkel. Zonder de haarproducten was mijn haar een enorme pluizenbol, maar met de haarproducten moest ik mijn haar vaker wassen. 

Doordat dit alles mijn frustreerde ben ik mij gaan inlezen op het internet over shampoo, de ingredienten van shampoo en wat het met je haar doet. Ik kwam erachter dat in al mijn haarproducten siliconen, parabenen en in de shampoo sterk reinigende sulfaten zaten.

Doordat de sulfaten zo intens reinigend zijn droogden deze mijn hoofdhuid uit en kreeg ik de schilfers.Ik was het helemaal ZAT! Deze producten hadden ze vroeger toch ook niet?

Hoe doen ze dit in andere landen? Ik wilde dat mijn haar er van nature mooi uit zag, goed in model zat, volume had en goed gevoed was.

Ik wilde meer krullen, zonder zoveel producten te moeten gebruiken en er elke maand geld aan te moeten uitgeven. Ook was ik erg nieuwsgierig hoe mijn natuurlijke haar zou zijn, zonder invloed van siliconen, parabenen en die intens reinigende sulfaten.
Dus ben ik, in augustus 2016, gestopt met alle commerciële shampoo’s en haarproducten overgestapt op puur natuurlijke producten.

Doordat ik zoveel had gelezen en had geleerd over natuurlijke haarverzorging, ben ik deze blog begonnen om mijn ervaringen en kennis te delen met jullie.


Eindelijk de krullen die ik wilde!
Zonder commerciële producten!